Välkommen

Hallå i stugan

Jag heter Patricia Grosshed är en väldigt glad, positiv och omtänksam tjej men jag gillar inte att förlora och är en smula envis av mig.
Jag bor på Gideonsberg tillsammans med min familj som består av mamma pappa och en busig lillebror.
Jag går sista året på Rudbeckianska gymnasiet tillsammans med fyra helt underbara pinglor :).
På fritiden jobbar jag på Aros Congress Center och tränar på Friskis & Svettis av all den tid som blir över spenderar jag ihop med mina vänner. 


Jag kommer tillsammans med Emma att prova på det nöjen som Västerås har att erbjuda och sedan berätta för er vad vi tycker om dem.
Nöjen som ska testas är bland annat bowling, shopping, biografer och paintball.

Om ni har frågor, funderingar eller tips är det bara att höra av sig var inte rädd för att ta första steget.

Mail: [email protected]
mobil nummer: 0761-880098


välkommna!


Hej på er! Jag är Fanny Engström och som ni läste i inlägget nedanför är det jag och Sara som kommer ha hand om den lite sportiga biten i det här projektet. Vi kommer att skriva om allt mellan olika träningscenter till vart du kan åka skridskor eller åka pulka osv. Som Sara även nämnde är den här bloggen till för att folk ska få upp ögonen för Västerås men den hjälper även oss att få en lite mer positiv syn på våran fina hamnstad.

Så var inte rädda att trycka ner tangenterna och maila på
[email protected] eller slå en signal på
0709-242384. (messa går också alltid hem)

Ha en trevlig kväll i vår trevliga stad!


Var med och bidra ideér!

Hej alla västeråsare, och alla andra :)

Mitt namn är Sara Kjellgren och är alltså en av oss fem tjejer som går sista året på Rudbeckianska gymnasiet tillsammans med Johanna, Fanny, Patricia och Emma. Vi är alla arton år och går inriktning samhäll. 
Varför jag tyckte att en blogg/sida som ska visa många av de aktiviteter som finns i vår "gurkstad" var ett bra projektarbete, var för att jag själv kan känna att Västerås (som faktiskt är en ganska stor stad) kan kännas ytterst liten ibland. Varför inte då skapa en sida där alla kan få följa med oss brudar på våra favorit sysselsättningar eller om vi provar något nytt, kan ni lätt få en betygsättning av oss!

Jag kommer framförallt att tillsammans med Fanny främst syssla med alla aktiviteter som hör till sport eller friluftsliv att göra!

Jag ser jätte gärna att ni hör av er till mig om tips på aktiviteter som kanske inte är allt för vanliga eller om det är något speciellt du tycker är väldigt roligt/mysigt eller trevligt (behöver inte ha med sport&fritid att göra).

Maila mig på: [email protected]
mobil nr: 0707755732

Efter att ha följt oss kommer ni inte ha idé torka ;) Kanske kommer ni inse att Västerås har ett stort utbud, med hjälp av oss kommer du hitta dessa guldkorn och du ser västerås med nya ögon !


Mys i biomörkret

Filmstaden

På filmstaden finns det filmer som passar alla olika smaker och personer i alla karaktärer.
Exempel på filmer som är heta på filmduken just nu är Snabba Cash, Avatar och Det regnar köttbullar.
SF är den enda biograf vi har i Västerås som visar dem allra nyaste filmerna och som består av hela åtta salonger och kan därför visa många filmer samtidigt. En annan fördel med filmstaden är att dem har barnvagnsbio för dem som är föräldrarlediga.
Man kan även förköpa,boka biljetter och köpa presentkort på hemsidan, www.sf.se

Filmstaden Ligger i Gallerian och öppnar omkring klockan 17:00.



Elektra

På Elektra visas filmer så som Nattvakten, Hunger, Tre rövare och Kvinnor utan män.
Det som är bra med Elektra är att dem har skolbio och visar huvudsakligen västeråspremiärer men kan även visa andra filmer. Elektra har något som ingen annan biograf har här i stan, dem har nämligen direktsäningar av opera, teater och balett.  http://www.elektrabio.se/index.htm

Här är lite olika priser på vad allt kostar.
Matinéer............................... 30 kr
Dagbio, vardag före 17............ 65 kr
Kvällsföreställningar................. 80 kr
Studerande & pensionär (leg.)... 65 kr
Opera & teater, direktsänd....... 225 kr

Elektra ligger vid Culturen
021-123060


Mig äger ingen

Västerås Teater

Jag och Emma fick oss en upplevelse när vi gick på teatern i Västerås. Det var rent, mysigt, snyggt och prydligt. När man kom dit fick man förbeställa fika eller annat smått och gott som serverades i pausen på teatern.
På teatern spelas även amatör och ungteater inte bara profesionell teater.
Vi kan starkt rekomendera att se teatern Mig äger ingen av Åsa Lindeborg som är en självbiografi om henne själv.



Teatern hittar ni på Slottsgatan 11 i Västerås.

Nautilus, träningscentret med variaton

Nautilus kristiansborg ligger på Vallgatan 8.
Här kan du få gratis hjälp med vad som passar dig just dig bäst i träningsväg. Vill du gymma kan du boka tid med en instuktör som sätter ihop ett träningsschema och mål för just dig. Och om du vill kan ni stämma träff med jämna mellanrum för att se hur du klarar av träningen. Är gym inget för dig kanske du vill ta ett dopp i de blå? Nautilus har simbassänger för stora som små, för lek som för träning.

Vill du kanske koppla av efter en hård dag finns det en romersk relaxavdelning/spa, du kan även boka in en massage, eller bättra på färgen i ett av solariumen.
Öppetiderna för Nautilus Gym Kristiansborg:

Måndag:08.00-22.00
Tisdag:06.00-21.00
Onsdag:08.00-22.00
Torsdag:08.00-21.00
Fredag:06.00-21.00
Lördag:10.00-17.00
Söndag:10.00-18.00


Nautilus gym finns även nere vid Lögarängen Sjöhavsvägen 1. Här kan du förrutom gym gå på pass som t.ex aerobics. Känner du dig tryggare i vatten finns det även här tre olika bassänger. Även vattengympa och vattenaerobics kan du boka in dig på här.
Öppetiderna Lögarängen:

Måndag:08.00-21.00
Tisdag:06.00-21.00
Onsdag:08.00-21.00
Torsdag:06.00-21.00
Fredag:10.00-21.00
Lördag:10.00-17.00
Söndag:10.00-16.00


Träning för alla människors olika fysik

Friskis & svettis

Ett träningscenter som erbjuder olika gympa pass för alla åldrar och för personer med olika sorters fysik. De har också jätte fräscha gym där du inte behöver vara någon seriös styrketränare för att trivas, ett gym för alla människor som vill komma i form vare sig det är för att bygga muskler eller för att må bra. Friskis & Svettis har också speciella tider i gymmen då endast äldre människor får träna. Förutom gym och gympa pass finns också spin cykling i olika nivåer från amatör cykling till elit. Om du vill bli brun och fräsch efter ett pass hos dem finns både omklädningsrum med dusch och bastu och om du lägger till en slant även solarium.

I Västerås finns det två Friskis & Svettis. Den ena ligger på Björnövägen 2 och det andra träningscentret ligger på Rocklunda deras öppettider är 07.00 till 21.30

För att veta mer gå gärna in på deras egna hemsida:http://web.friskissvettis.se/ 

För er som bor i Västerås och vill veta mer om de träningscenter som finns här: http://web.friskissvettis.se/default.aspx?mid=3184
 

Här var Patrica (till vänster) och jag(till höger) på ett Medel pass på Björnövägen. Ett väldigt roligt pass med en ordentlig och enkel uppvärmning plus stretch, en konditionsdel med rörelser till takt med musiken som gör att man glömmer sitt egna flås och konditionsuppbyggnaden blir, tro det eller ej, den blir rolig! En rätt enkel styrketräning och nedvarvning finns också med i passet.


Anna Hultgren som håller i passet är en glad och sprallig tjej som nog kan tala för alla pass ledare då hon säger att det här är ett träningscenter för alla!

Det här passet är på Tisdagar kl: 20.00 se till att vara där i tid, ca 10 min. före insläpp. Just detta pass är dessutom gratis för alla gymnasieelever.

Enligt min och Patricias åsikt kan man börja med att gå på ett medelpass för att känna på atmosfären och dess träningssätt för att sedan kanske avancera sig till intensiv eller varför inte puls/intensiv?
För dig som varit skadad och inte kunnat träna under en lång tid, eller för dej som vill börja träna finns Bas-nivån. Den innefattar de allra grundläggande stegen och gymparörelserna och kan hjälpa dej att från grund avancera dig.


Spinningen är också uppdelad i olika nivåer, bas, medel och intensiv. Jag själv kan rekomendera Skivstång/spin där man under 45 min. kör styrketräning där man själv väljer sina vikter efter sin egen förmåga. Jag själv var rätt vilse, visste inte riktigt hur mycket vikt jag skulle ha. Men personalen fanns hela tiden närvarande och antog en vikt som passade mig jätte bra! Och jag var inte den enda som inte hade koll. Efter styrkan går man vidare till spin-rummet där man kör ett rejält pass efter egen förmåga eftersom man själv styr snabbheten och motståndet behöver man inte känna sig tvingad till träning som man kanske inte klarar.

Ta det första steget nu tjejer och killar! Steget kan bli till en regelbunden träning tro mig :)

/Sara Kjellgren


Sport & Fritid is the shit

Den här kategorin kommer ta upp olika aktiviteter man kan göra här i vår s.k "gurkstad". Allt från mindre aktiviteter som biljardspel till gym och gympapass på våra olika träningscenter. Vi anser att träning både gör gott för din hälsa och ditt sociala liv! Från egna erfarenheter är det inte svårt att lära känna sina "tränings kamrater" i.o.m att regelbundet delta i västerås all tränings utbud vi ska skriva och visa upp med bilder här på vår sida.

Varför inte gå och se våra guldkorn VSK, både fotboll och bandy, samt VIK vårat hockeylag här i västerås, det är b la ett bra sätt att delta i sport evengemang men samtidigt ett roligt nöje att dela med sina vänner.

För dej som vill njuta av sportlivet, träffa nya människor eller bara komma i form.. insperation finns att hämta!
 
/ MVH Sara, Fanny, Patricia, Emma och Johanna


Välkommen till Mat & Dryck-sidan!

Varmt välkommen till sidan där du kan hitta all information om olika restauranger, fik, lounger, pubar, barer och så vidare. Med glädje ska jag försöka guida er till spännande alternativ som passar just er! Till mångas förvåning är utbudet i Västerås är brett. Det finns många valmöjligheter i den till synes lilla gurkstaden! Och på tal om gurkstaden..vet du varifrån namnet egentligen kommer? Fortsätta läsa och svaret kommer i senare inlägg.

Är du ny i Västerås? Då kommer jag tipsa dig om de bästa och mest populära ställen att vistas för mat, förfest eller bara "häng" med dina vänner. Följ mig och du kommer aldrig behöva gå hungrig! Studerande som heltidsarbetare, det finns alternativ för alla plånböcker och det är just precis det som är bra med denna sida..du får inte bara reda på ren fakta om stället, utan även andra synpunkter såsom betyg och popularitet!

Never go hungry!
Never be bored!

GRATTIS nu slipper du tänka mer! Allt kring mat och dryck är serverat på denna hemsida..du slipper idétorkan!

Håll dig uppdaterad och ditt liv kommer bli enklare! ;)


RSS 2.0