Björnön

Björnön ligger ca 5,2 km från västerås centrum i riktning mot framnäs och här finner du såväl vinter som sommar aktiviteter. Under sommartiden är Björnön ett perfekt ställde där du kan kampa med familj och vänner. Du har nära till flera olika badplatser och vid campingen finns det även en kiosk och en restaurang. Är du inte en strand och badmänniska finns det flera olika spår i den stora skogen där du kan ta en promenad. Björön har en fantastisk natur och du kan även passa på att ta med småbarnen då det under sommaren går får i hagarna.

Under vinterhalvåret kommer många hit för att åka pulka samt skidor i den berömda pulkabacken, det finns även liftar som är öppna. Det finns också spår du kan åka längdskidor i eller så tar du med dig skridskorna för skridskoåkning på den stora isen. Om du blir trött efter en stund finns det en tillgänlig grill i närheten.


(klicka på bilden för att se den i större format)

Simma lugnt

Lögarängen
Idag fredag så var jag Patricia och simmade på Lögarängens badhus.
Lögarängen är både ett inomhus och utomhusbad.
På Lögarängen erbjuder dem lite utav varje så som simning, bad&lek, vattengjympa, utomhus bad där det finns plaskbassänger för dem små och roliga vattenrutschbanor.
För dem mindre barnen finns simskola och om man känner för att ha sitt kalas på Lögarängen så går det jättebra, ett lite annorlunda sätt att ha kalas för dem små.

Priser:
Vuxen 43kr
Pensionär 35kr
Barn 5-19år 23kr

Det finns även 10kort och halv-helårs kort.  






Kristiansborg
På Kristiansborg finns det tre stora bassänger att leka i eller bara ta en avkopplade simtur.
I den största poolen finns det trampoliner i tre olika nivåer.
Kristansborgs badet erbjuder även babysim och simskola för barnen, vattenarobic men har också morgon och kvällsbad.
Morgonbad tisdagar och fredagar mellan 06:00 - 08:00.
Kvällsbad måndag och onsdagar mellan 20:00 - 22:00. (endast vuxna)

Kristiansborgs badet har även Romersktbad som ska efterlikna den Romerska bad kulturen som kom från en början av grekerna i Rom.
Du kan sitta och koppla av i det Romerska rummet, där porerna öppnar sig. Därefter kan du doppa dig i en bassäng med kallt vatten för att stänga porerna.
Till din stund i det Romerksa badet har du möjlighet att välja mellan många olika spabehandlingar.
Romerska badet är en plats för njutning och avkoppling.

Öppetider

Damer
Måndag, Tisdag, Torsdag 09:30 - 21:00
Lördag 10:00 - 17:00
Söndag 10:00 - 17:00

Herrar
Onsdag, Fredag 10:30 - 21:00

På romerska badet är åldersgränsen 18 år i sällskap av målsman är åldersgränsen 13 år.

Ta en avkopplande fika och titta på utsikten medans barnen är och badar.


Rocklunda (ABB hallen)

På Rocklunda händer mycket. Inte bara våra stora vintersportlag som VIK och VSK lockar människor hit. Här arrangeras många cuper och tävlingar årligen, många barn och ungdomar idrottar här, Skolor bedriver skolidrott och mässor anordnas. Stora artister gästar ibland de stora arenorna, t.ex en av delfinalenerna i melodifestivalen som hålldes i ABB-arena år 2008.

På söndagskvällar finns en skridskobana för friåkning. En termos varm choklad och tillsammans med goda vänner kan en söndagseftermiddag bli en mysig avslutning på veckan.

Fanny och Sara var alltså på matchen VIK-Växjö Fredag den 5/2. VIK tog hem en oväntad vinst med 7-2. Det var härlig stämning och med bra sällskap blev det faktiskt en trevlig fredagskväll.



Fanny & Sara på VIK match


RSS 2.0